25 Μαρ 2009

Είμαι Τεράστιος...

Επειδή ήμουν σίγουρος πως δεν γεννήθηκα τυχαία στις 18 Μαρτίου σας παραθέτω μερικά γεγονότα, που ανακάλυψα στο "Σαν Σήμερα" και αποδυκνείουν όπως όλοι περιμένατε, ότι πολλά γεγονότα συνέβησαν τότε...

Για να δούμε λοιπόν...

το 1229... ο Φρειδερίκος Β', αυτοκράτορας της Αγίας ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, κατά την έκτη σταυροφορία, αυτοανακηρύσσεται βασιλιάς της Ιερουσαλήμ.
το 1438... ο Αλβέρτος Β' των Αψβούργων ανακηρύσσεται βασιλιάς της Γερμανίας.
το 1554... η πριγκίπισσα Ελισάβετ, φυλακίζεται ως ύποπτη για συμμετοχή στην εξέγερση του Γουάιατ, εναντίον της ετεροθαλούς της αδελφής, βασίλισσας Μαίρης Β' της Αγγλίας.
το 1584... πεθαίνει ο τσάρος των Ρώσων Ιβάν ο Τρομερός.
το 1834... έξι Αγγλοι εργάτες από το χωριό Τοπούντλ, (οι μάρτυρες του Τοπούντλ) καταδικάζονται σε επτά χρόνια εξορία στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, για τις εμπορικές δραστηριότητες της Φιλικής Ένωσης των Αγροτών Εργατών, την οποία δημιούργησαν μετά από τις περικοπές στους μισθούς τους.
το 1871... με τη λύση της πολιορκίας από τους Πρώσους, ξεσπά στο Παρίσι εξέγερση. Ο Γαλλικός Στρατός απωθείται από την εθνοφρουρά του Παρισιού
που εγκατέστησε την επιτροπή Κοινής Σωτηρίας, γνωστή ως Κομμούνα των Παρισίων.
το 1902... ο Ιταλός τενόρος Ενρίκο Καρούζο γίνεται ο πρώτος καλλιτέχνης που η φωνή του αποτυπώνεται σε δίσκο γραμμοφώνου.
το 1903... η Γαλλία διαλύει τα καθολικά θρησκευτικά τάγματα.
το 1921... υπογράφεται η Β' Ειρήνη της Ρίγας ανάμεσα στην Πολωνία και τη Σοβιετική Ένωση, η οποία τερματίζει τον πόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες. Παρ' όλες τις επιτυχίες της Πολωνίας, η Σοβιετική Ένωση προσαρτά την Ουκρανία και τη Λευκορωσία. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας καταφεύγει στη Γαλλία, ενώ ο λιμός σπέρνει το θάνατο σε εκκατομύρια Ρώσους.
το 1922... ο Μαχάτμα Γκάντι καταδικάζεται σε φυλάκιση έξι ετών για την εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής, που κηρύττει. Θα παραμείνει στη φυλακή δύο χρόνια.
το 1936... πεθαίνει αυτοεξόριστος στο Παρίσι σε ηλικία 72 ετών ο Εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος, επί πέντε φορές πρωθυπουργός. Είχε γεννηθεί στις 23 Αυγούστου 1864.
το 1938... το Μεξικό εθνικοποιεί όλες τις ξένες ιδιοκτησίες πετρελαίου, που βρίσκονται στη χώρα.
το 1938... φτάνει στον Πειραιά από τη Μασσαλία η καρδιά του βαρόνου ντε Κουμπερτέν, του αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων, για να ταφεί σύμφωνα με την επιθυμία του, στην Αρχαία Ολυμπία.
το 1940... Ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Μπενίτο Μουσολίνι, συναντιούνται στις Αλπεις, στο πέρασμα Μπρένερ και συμφωνούν να σχηματίσουν συμμαχία εναντίον της Γαλλίας και της Βρετανίας.
το 1945... 1250 αεροπλάνα βομβαρδίζουν το Βερολίνο.
το 1953... στην Τουρκία, 1.000 νεκροί και 50.000 άστεγοι είναι ο απολογισμός του σεισμού που σημειώνεται στην περιοχή κοντά στην πόλη Γκονέν.
το 1959... ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ υπογράφει νομοσχέδιο, με το οποίο αναγνωρίζει αυτονομία στη Χαβάη.
το 1962... η Γαλλία και η Αλγερία υπογράφουν συμφωνία, η οποία τερματίζει τον μεταξύ τους πόλεμο και τα 130 χρόνια γαλλικής αποικιοκρατίας στην Αλγερία.
το 1965... ο κοσμοναύτης Αλεξέι Λεόνοφ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που περιπλανιέται στο διάστημα για περίπου 10 λεπτά.(αποστολήVoskhod 2). Πεθαίνει ο βασιλιάς της Αιγύπτου Φαρούκ Α'.
το 1968... το Κογκρέσο των ΗΠΑ ανακαλεί την αξίωση να υπάρχει απόθεμα σε χρυσό για να υποστηρίζει το νόμισμα των ΗΠΑ.
το 1970... ο Λον Νολ εκδιώκει από την εξουσία τον πρίγκιπα της Καμπότζης Νορόντομ Σιχανούκ.
το 1982... ο βασιλιάς της Ιταλίας Ουμπέρτο Β' της Σαβοΐας πεθαίνει εξόριστος στην Ελβετία.
το 1989... στην Αίγυπτο, στην Πυραμίδα του Χέοπα βρίσκεται μία μούμια 4.400 χρόνων.
το 1992... δημοψήφισμα στη Νοτιοαφρικανική Ένωση τάσσεται υπέρ της κατάργησης του Απαρχάιντ.
το 1996... πεθαίνει ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης (Οδυσσέας Αλεπουδέλης) σε ηλικία 85 ετών. Είχε γεννηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 2 Νοεμβρίου 1911 αλλά καταγόταν από τη Μυτιλήνη.
το 2003... ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους σε διάγγελμά του δίνει 48ωρη προθεσμία στον Σαντάμ και τους γιους του να εγκαταλείψουν το Ιράκ.
το 37... η ρωμαϊκή Σύγκλητος, αντίθετα με τη διαθήκη του Τιβέριου, ανακηρύσσει αυτοκράτορα τον Καλιγούλα.
το 978... πεθαίνει ο βασιλιάς της Αγγλίας Εδουάρδος ο Μάρτυρας.
το 1858... γεννιέται ο Ρούντολφ Ντίζελ, ο οποίος εφηύρε την μηχανή συμπιεσμένης ανάφλεξης, γνωστή και ως μηχανή ντίζελ.
το 1900... ιδρύεται ο Άγιαξ, η μεγάλη ολλανδική ομάδα που θα γράψει ιστορία στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.
το 1913... ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄ πέφτει νεκρός στη Θεσσαλονίκη από τις σφαίρες του Αλέξανδρου Σχινά, στην 50η επέτειό του από την ανάρρηση του στο θρόνο.
το 1922... διεξάγεται ο πρώτος αγώνας (Πρίνστον-Γέιλ) του πρώτου κολεγιακού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης.

Και μετά απ' όλα αυτά την "άκουσα" και μου αφιερώνω το παρακάτω...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

eissai terastios...senorita

Darren Demers είπε...

Επειδή ήμουν σίγουρος πως δεν γεννήθηκα τυχαία στις 18 Μαρτίου σας παραθέτω μερικά γεγονότα, που ανακάλυψα στο "Σαν Σήμερα" και αποδυκνείουν όπως όλοι περιμένατε, ότι πολλά γεγονότα συνέβησαν τότε... antique necklace online , handmade shoes price , bridal anklets , embroidered satchel bag , women's embroidered leather belt , black jeans and belt , boots with the belt , beautiful bracelet