14 Νοε 2007

ΠΑΟ - ΤΖΙΓΚΕΡ σημειώσατε προς το παρόν 2

Σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με ένα αθλητικό κομμάτι, που αφορά τόσο τους οπάδους της αγαπημένης μου ομάδας (βλ. Παναθηναϊκός), όσο και τους απανταχού φιλάθλους της επικράτειας! Σίγουρα πάντως όχι τις γυναίκες...

Και για να αρχίσω να μπαίνω στο "ψητό", θέλω να αναφερθώ στον...πόλεμο που εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και τον πρόεδρο της ομάδας Γιάννη Βαρδινογιάννη και αφορά τα εισιτήρια και τον τρόπο διάθεσης τους στους συνδέσμους, κυρίως τους μη αναγνωρισμένους! Κι αν ακόμα κάποιος δεν έχει καταλάβει σε τι πράγμα αναφέρομαι (σε περίπτωση που έχει φτάσει μέχρι αυτή την παράγραφο γυναίκα), εννοώ την εικόνα που παρουσιάζει το γήπεδο της ομάδας! Δηλαδή, τα άδεια καθίσματα σ' ένα στάδιο μόλις 15.000 θέσεων και το... ψυχρό κλίμα που επικρατεί στις εξέδρες, αφού με την απουσιά των οργανωμένων δεν υπάρχει παλμός, ούτε συνθήματα, ούτε καπνογόνα, ούτε, ούτε, ούτε...
Ήδη πριν καν συνεχίσω να γράφω είμαι σίγουρος πως ξέρετε τι σχόλιο θα μου αφήσετε, αλλά καλό θα ήταν να βγάλετε τα συμπεράσματά σας στο τέλος!
Έχουμε και λέμε λοιπόν, πως κανείς και όταν γράφω κανείς συμπεριλαμβάνω πέρα από τους "πράσινους" φιλάθλους και όλους τους υγιείς ποδοσφαιρόφιλους, που όπως κι εγώ θέλουν, γουστάρουν, όπως νομίζετε πείτε το, πέρα από καλό ποδόσφαιρο να βλέπουν ή να ζουν μία κερκίδα με πάθος, με ένταση, με ευρηματικότητα στα συνθήματα! Μία κερκίδα που θα κάνει τόσο τον κόσμο να χαίρεται να τη βλέπει, όσο και να θέλει να συμμετέχει σε αυτή! Κι επειδή πριν δύο εβδομάδες έζησα την τραγική για φέτος εικόνα της "λεωφόρού" σας διαβεβαιώ πως είναι σκέτη απογοήτευση!
Κανείς λοιπόν και είμαι σίγουρος γι' αυτό δεν πηγαίνει στο γήπεδο για να κάτσει να πιει καφέ! Και δεν εννοώ πως αναγκαστικά το να κάτσεις στη καρέκλα σου είναι κακό! Γι' αυτό εξάλλου υπάρχουν και άλλες 10 θύρες στο γήπεδο για να μπορείς να βλέπεις το ματς καθιστός! Αλλά όταν βλέπεις το σπίτι μου, ενώ παρακολουθούμε μπάλα, να έχει περισσότερο παλμό απ' ότι το γήπεδο, τότε συγχωρέστε με αλλά εγώ όσο φίλαθλος και να είμαι δεν μπορώ να το ανεχτώ. Θα μου πείτε τώρα, αν ήδη δεν το ψυθιρίζεται, πως επικρίνω τους κάφρους, τους ανεγκέφαλους, όλους εκείνους που είναι ντροπή για τον αθλητισμό!
Φυσικά και όχι...
Τον παλμό και το κλίμα στην εξέδρα δεν είναι αναγκαίο να είναι πάντα τεταμένο, γεμάτο κάφρους που είναι πάντα έτοιμοι να παίξουν ξύλο! Απλά, οι λεγόμενοι φανατικοί, αν εξαιρέσεις τους "εγκέφαλους", που το κάνουν όχι από αγάπη, αλλά για άλλους λόγους, είναι κυρίως έφηβοι και "άντρες" που αγγίζουν με τα βίας τα 30 χρόνια! Άνθρωποι που "βράζει" το αίμα τους και εκτονώνονται βρίζοντας, φωνάζοντας, σπρώχνοντας! Απλά έχουν ένα... μικρό ελλάτωμα. Άγονται και φέρονται ή πιο κομψά επηρρεάζονται από εκείνους που πουλάνε αρχηγηλίκι στην εξέδρα! Κι έτσι οι μικροί προσπαθούν να γίνουν σαν κι αυτούς και οι μεγάλοι απλά τους έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια!
Αυτό είναι το πρόβλημα του γηπέδου και της εξέδρας...
Επειδή όμως κοντέυω, αν δεν το έχω ήδη πράξει, να άφιερώσω όλο το κείμενο στους οπαδούς, πέρα λοιπόν από αυτούς, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και σύσσωμη η οικογένεια Βαρδινογιάννη! Η οποία κύρηξε έναν...πόλεμο με τους οργανωμένους, σκοπεύοντας την κάθαρση της βίας από τα γήπεδα. Όμως, αντί να συσπειρώσει τους φιλάθλους κοντά της, με την "φασιστική" και την "έτσι θέλω" συμπεριφορά, τους έφερε όλους απέναντί της! Γιατί όταν απαιτείς χωρίς να δίνεις, τότε το να περιμένεις συμπαράσταση και υποστήριξη ευγενικά θα το πω είναι άνω ποταμών!
Σχεδόν 20 λεπτά, έχοντας μάλιστα και την κοπελιά μου μαζί, για να μπω στην 7, όχι στη 13 και ολόκληρη διαδικασία για να μπορέσω να πάρω ένα εισιτήριο (το ονομαστικό ναι), ακούγονται ανεπίτρεπτα για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός!
Είναι να μην σε πιάνουν τα νεύρα σου;
Και για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία γιατί μου φαίνετα έγραψα πολλά, η λύση κατα τη γνώμη μου βρίσκεται στη μέση!
Κάθε σύνδεσμος έχει ένα καταστατικό που δίνει στις αρμόδιες αρχές για να πάρει έγκριση με ονόματα. Άνοιξτε λοιπόν μία θύρα μόνο για τους συγκεκριμένους συνδέσμους που διαφωνούν με τα ονομαστικά εισιτήρια, αύξηστε τους άντρες ασφαλείας στην εν λόγω θύρα και άστους να μπούνε! Κι αν δεν τους γουστάρετε βρείτε σε ποιον σύνδεσμο ανήκουν και αποκλείστε τον εν λόγω σύνδεσμο από το γήπεδο για μία σεζόν. Η σκέψη της συλλογικής τιμωρίας θα κάνει τους ίδιους να διαφυλλάτουν το δικαίωμα να βρίσκονται στις εξέδρες.
Στο κάτω - κάτω το να σπάσουν 10 καθίσματα δεν είναι ζημια και είμαι βέβαιος πως θα το σκεφτούν πολύ να το κάνουν όταν ξέρουν πως στα επόμενα ματς δεν θα μπορούν να είναι εκεί...
Γιατί περισσότερο και από τους φιλάθλους, οι οπαδοί ζουν για τις 4 ώρες που θα βρίσκονται στο γήπεδο, είτε φωνάζοντας υπέρ της ομάδας τους, είτε πικάροντας τους αντιπάλους!

Αυτά καλή σας νύχτα...

Υ.Γ Το βιντεάκι νομίζω πως είναι το καλύτερο συμπλήρωμα σε ότι έγραψα.
Α! Και μην ξεχάσω... Καλή δουλειά σε όσους-ες δουλεύουν και με διαβάζουν στα ελάχιστα λεπτά που έχουν κενό(χο χο χο)...

4 σχόλια:

an205 είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΥΦΗ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΠΡΙΝ ΚΙΧ ΔΕΝ ΒΓΑΖΑΤΕ....

Unknown είπε...

DELOYKO KAΛΗΣΠΕΡΑ! ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙΣ ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ
ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ Η ΘΥΡΑ 13
ΠΑΟ ΘΥΜΙΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!
Υ.Γ.ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΓΗΠΕΔΟ ΟΥΤΕ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ

Sanjo είπε...

Ρε μαλακα δεν γαμιουνται και οι ομαδες το συμαντικο απο αυτο το blog ειναι η μουσικη που ανεβασες και με εκανες μεσα απο αυτο το τραγουδι να με γυρησεις πισω 11 χρονια ...να τα εκατοστησω!!!!

greekfloyd είπε...

Και τόσα χρόνια που οι ομάδες παίρναν ημίμετρα κατά της βίας, τί καταλάβαμε? Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τριτοκοσμικό εδώ και χρόνια τώρα, με μέσες λύσεις και συμβιβασμούς, δεν θα αλλάξει ποτέ. Με ακραίες λύσεις ίσως γίνει χειρότερο, αλλά τί είχαμε τί χάσαμε.
Και στο κάτω-κάτω, μήπως όσοι αγαπάνε τον σύνδεσμό τους πιο πολύ από την ομάδα (ή από το ποδόσφαιρο γενικά) θα ήταν καλύτερο να βλέπουν τα ματς από την τηλεόραση για να επιστρέψει ο υγιείς κόσμος στα γήπεδα?