29 Μαΐ 2008

Απαντήσεις στα...Ισπανικά

Καλή σας μέρα...
Πέμπτη σήμερα (μέρα maintence)και όπως είναι φυσικό είπα να ασχοληθώ με το blog μέχρι να ανοίξει το μάτι και πάω στο κέντρο (όπως λέμε Ομόνοια) για δουλειές.
Ωστόσο, δεν θα γράψω κάτι δικό μου αλλά θα δώσω μερικές απαντήσεις στον greeksabbath (βλ. Άρης).
Έχουμε και λέμε λοιπόν...

Σε δύο εβδομάδες επιστρέφω Ελλάδα. Τί ανυπομονώ να συναντήσω? αρκετά πραγματάκια, όπως :
Η ανακοίνωση της επιστροφής σου τους μόνους που ενδιαφέρει είναι η μάνα σου, που θα αναγκαστεί να σου μαγειρεύει και να σου πλένει. Όσο για το τι θα συναντήσεις σίγουρα ανθρώπους καλά προπονημένους στο PRO, οι οποίοι σε περιμένουν πως και πως για απογεύματα ακατάλληλα...

Οι δικαιολογίες του φίλτατου Λάμπρου όταν τον ρωτάς "Γιατί να πάμε μέχρι το Καμάρι για να πιούμε καφέ, ρε?"
Είναι πολύ προφανές, αλλά που να σου κόψει εσένα! Καταρχήν μπορείς να βλέπεις την Ανάφη. Επισής, έχει πολύ ωραίο πεζόδρομο για βόλτα, ο καφές είναι φτηνός, η παραλία είναι μαύρη και το κυριότερο το ΝΙΞΚΣ έκλεισε κι έγινε φλωρο-καφετέρια.

Το σουβλάκι (σάντουιτς με πίτα κατά τους Βορειοελλαδίτες) με τα τζατζίκια του,τα κρεμμύδια του και φυσικά τις ντομάτες του. Το ότι εγώ πάντα το ζητάω χωρίς ντομάτα, δεν φαίνεται να συγκινεί ιδιαίτερα τους υπεύθυνους (τους σουβλατζήδες δηλαδή, ή 'σαντουιτσάδες΄ για τους Βορειοελλαδίτες)
Το σουβλάκι άμυαλο αγόρι είναι σαν τις γκόμενες! Είτε τη λένε Τζούλια, είτε Αφροξυλάνθη, αν είναι ωραίο θα το ευχαριστηθείς...

Τα σαντορινιά, τα οποία κάποιες φορές είναι λίγο δυσνόητα. Για παράδειγμα, λίγοι ξέρουν ότι η φράση " εεε, μαφρέντ! ρουμ? ρουμ? ρε δεν πας στο διάλο λεω ΄γω.."
στα αγγλικά μεταφράζεται "hello sir/madame, would you like to book a room in our hotel? no? it's ok, have a nice day! Enjoy your vacations!"

Ανάμπιλα τη μούρη σου άπραε. Ηπήες εκεί δα στα ξένα και νομίσες πως ηγίνηκες άθρωπος. Κα βρε δα ο βαρκανάς μπλιο πολλά ξέρει από σένανε. Άμε μου στο ανάθεμα τώρα που γράφεις και στα εγγλέζικα, μη φωνάξω τη Τζανιώ του Μανουάκη και γίνει τσι κολάσεως...

To club 33, στο οποίο κάθε βράδυ παράγγελνα ένα margarita (σε χαμηλό ποτήρι, με τριμένο πάγο αλλά όχι πολύ, με δύο καλαμάκια, το ένα κομμένο το άλλο όχι, με φρέσκο λεμόνι στα χείλη του ποτηριού και με μία λεπτή στρώση από αλάτι από πάνω, και φυσικά η τεκίλα να είναι jose cuervo και ο χυμός λεμονιού Amita) και στο οποίο κάθε βράδυ ο barman μου έδινε μία heineken (θα συμπλήρωνε "ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΥ ΗΤΑΝ" αν διάβαζε αυτό το blog)
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΥ ΗΤΑΝ!Αλλά τώρα που έχω tabasco στο μαγαζί προβλέπω ότι θα έχεις νέες περιπέτειες...

Ο Ζούλης, που από ότι ακούω, εξακολουθεί να είναι τρυφερούλης και ευαισθητούλης, και οποίος σίγουρα ανυπομονεί να με δει. Οπότε μόλις φτάσω στο νησί θα τον πάρω τηλ να κλείσουμε ραντεβού για καφέ. Και αν τύχει και το ξεχάσει ή δεν έρθει επειδή θα τον έχει πάρει ο ύπνος, 'ντάξει μωρε τωρα.... γίνονται αυτά..
Κι εσένα τι σε νοιάζει τι είναι το παιδί; Γκόμενά του είσαι; Όσο για το ραντεβού που θες όλη μέρα τρέχει για καφέ με τον...Μορφέα και τα βράδια έχει σοβαρές και σπουδαίες δουλειές, αναζητώντας τον Balrog! Ίσως τώρα που έχει όμως Euro να ξεκλέψει καμιά ώρα ύπνου...

Ο Μπόρι, που έχει αγαπήσει την δουλειά (δουλεία?) στον Κωτσόβολο, που του δίνει την ευκαιρία να μιλήσει και με πελάτες από άλλες χώρες, και που είναι τόσο περήφανος για την καταγωγή του που δεν χάνει ευκαιρία να την χρησιμοποιεί ως nickname σε οτίδηποτε κάνει.
Αν μπορούσε να σου γράψει θα έλεγε τα εξής: Φίλε δεν τη παλεύω άλλο θα φύγω να βρω μια δουλειά να ήσυχάσω! Όσο για την κατάγωγη θα σε αποστώμονε με τη νέα φράση - μόδα του....ΕΜΠΟΡΙΤΖΙΝΑΛ!

το παρακάτω σκηνικό : φραμπεδούμπα κάπου που να έχει δροσιά (η παραλία είναι για τους τουρίστες και για όσους έχουν γκόμενα στο Καμάρ..εεεε, σε παραλιακό χωριό εννοούσα) , αθλητική εφημερίδα, να διαβάζω για τις μεταγραφές που (δεν) θα κάνει η Πανάθα και ταυτόχρονα να σκέφτομαι τι σύστημα να παίξω στο manager για να χωρέσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι άμπαλοι στην ενδεκάδα μου.
Απο φέτος θα σε πηγαίνω (έχω κ το αμάξι μην το ξεχνάς) για μπάνιο στο Κολούμπο, με τους γυμνιστές να στηρίζεις την εφημερίδα πάνω στο τρίποδό σου χωρίς ντροπή! Όσο για το μάνατζερ, μου ήρθε στο μυαλό η Μονακό και δεν ξέρω γιατί.

Ο μπούκαλης
Δωσ' μου ύψιστε δύναμη να συνεχίσω, γιατί θα με τρελάνει αυτό το παιδί! Άκου ο Μπούκαλης...

Ο Χάρης και τα ανέκδοτα του, στα οποία ακόμα και από ευγένεια να θες να γελάσεις, είναι τόσο κρύα που σου κόβουν και αυτό το γέλιο..
Ήταν δυο αυγά στο τηγάνι...Μόνο απ' την αρχή καταλαβαίνετε για τι θεϊκού τύπου ανέκδοτα μιλάμε. Ωστόσο, έλα να δοκιμάσεις το ανανεωμένο μου χιούμορ και νομίζω πως ο Χάρης θα αρχίσει να σου λείπει πολύ γρήγορα...

οι ατελείωτες συζητήσεις για το αν ο τουρισμός είναι πάει καλύτερα/χειρότερα από πέρισυ, τι θα γίνει τώρα που γκρεμοτσακίστηκε το δολάριο, κτλ..
Όσο και να προσπαθείς δεν θα πείσεις κανένα ότι εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτεσαι από μέσα σου: Ρε τι μαλακίες, τουρισμός και @@, εδώ τραυματίστηκε για 3 εβδομάδες ο Αμπαλίνιο και είμαι 2 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

η Ολυμπία, η οποία είναι φοιτήτρια/business woman (έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν τα πρώτα στοιχήματα: τι θα γίνει πρώτα, θα πάρει η Ολυμπία πτυχίο ή ο Παναθηναικός πρωτάθλημα?)
Με τον Βγενό, τον Πατέρα και τον Θανάση στη κεφαλή, σταματώ να απαισιοδοξώ. Ωστόσο, μια που το θυμήθηκα το lotro το ξεκίνησες ή θες να με συγχύσεις;

και φυσικά όταν σκέφτομαι συγκεκριμένες λέξεις, όπως την λέξη "ΔΕΝ", την λέξη "ΘΑ", την λέξη "ΠΑΡΕΙ", την λέξη "ΠΤΥΧΙΟ", την λέξη "ΠΟΤΕ", δεν μπορώ να μην σκέφτομαι την Μαρία..
Εγώ πάλι σκέφτηκα άλλες λέξεις, όπως την λέξη "ΕΧΕΙΣ", την λέξη "ΔΙΚΙΟ", την λέξη "ΑΛΛΑ", την λέξη "ΠΟΙΟΣ", την λέξη "ΤΗΣ", την λέξη "ΤΟ" και την λέξη "ΛΕΕΙ".

Αντε λίγο ακόμα έμεινε και μετά ετοιμάσου...Γιατί το PRO παραμένει εκεί που ήταν, τα ξύδια δεν καταναλώνονται αν δεν κάνεις την εμφάνισή σου και κυρίως τρεις άνθρωποι περιμένουν να σου κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στο... lotro

Αυτά καλή σας μέρα...

1 σχόλιο:

an205 είπε...

ΚΑΒΡΕ ΣΕΙΣ ΔΕ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑ... ΔΙΑΟΛΕ ΜΕΣΑ ΝΑΙ...
ΕΜΠΟΡΙΤΖΙΝΑΛΣ!!!!!