20 Μαΐ 2010

Ημέρα... Απεργίας


Ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων είναι η σημερινή και σε περίπτωση, που δεν γνωρίζετε ή υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους θέλετε να μάθετε ποιοι απεργούν, σας παραθέτω παρακάτω τον απεργιακό χάρτη...


«Λουκέτο» στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βάζουν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την αύξηση των έμμεσων φόρων και τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 π.μ., ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.00 π.μ. στην Ομόνοια.

Αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Ο απεργιακός χάρτης

►Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία. Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι πανελλαδικές εξετάσεις στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β), παρά τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην απεργία. Ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι "αντικειμενικά θα υπάρχει πρόβλημα στη διεξαγωγή των εξετάσεων, όχι μόνο λόγω της συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία, αλλά και λόγω προβλημάτων που θα προκύψουν στις συγκοινωνίες".

►Τα νοσοκομεία θα δέχονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά

►Οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ) θα υπολειτουργούν

►Προβλήματα θα παρουσιαστούν στις συναλλαγές των πολιτών με τα Ταμεία και το Δημόσιο

►Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες

"Χειρόφρενο" στα μέσα μεταφοράς

►Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Προαστιακός

►ΗΣΑΠ και τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10:00-16:00

►Καθηλωμένες θα είναι οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ

►Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια

►Ανοιχτός θα είναι ο εναέριος χώρος, καθώς δεν μετέχουν στην απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Όμως, θα υπάρξουν ματαιώσεις πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια, λόγω της απεργίας της ΟΣΥΠΑ.

►Κανονικά θα κυκλοφορούν τα ταξί

►Δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος. Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία, λόγω της 24ωρης απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς δεν θα ισχύσει το μέτρο του περιορισμού και της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν συμμετέχουν στην απεργία οι δημοσιογράφοι

Κανονικά θα μεταδίδουν αύριο ειδήσεις τα ενημερωτικά ραδιόφωνα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες, ενώ και οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν την Παρασκευή. Ωστόσο, η ΕΡΤ θα κατεβάσει "ρολά", από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης μέχρι την ίδια ώρα, την Παρασκευή, λόγω της συμμετοχής της ΠΟΣΠΕΡΤ στην απεργία.

Απεργιακός πυρετός και στη Θεσσαλονίκη

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη. Στις 10 το πρωί, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) καλούν σε συγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ, ενώ το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Τα αστικά λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν 24ωρη απεργία και θα γίνουν μόνο το πρώτο δρομολόγιο 04.25' και το τελευταίο 23.05' με προσωπικό ασφαλείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν "ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ" θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22.30' - 06.25'.
(Πηγή: www.tanea.gr)

Ο χαμένος τα σχολιάζει όλα:
Στις τελευταίες απεργίες στη Σύρο οι εργαζόμενοι, που απεργούν βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Εδώ πάλι γεμίζουμε την προηγούμενη τα μπαρ και το επόμενο πρωί τις καφετέριες.
Αλήθεια ο Βαγγέλης Σιγάλας ως εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της ευρύτερης αριστεράς στο νησί θυμούνται μόνο την ιδιότητα του αγωνιστή μόνο λίγο πριν τις εκλογές;
Πραγματικά θα ήθελα αν θα ξανακατέβουν σε εκλογές και να μιλήσουν για τον αγώνα, που έκαναν από...τον καναπέ τους! Εκτός κι αν οι 10 αφίσες στους δρόμους είναι η μορφή αντίστασης, που επιλέξαμε στο νησί, σε τούτη τη μεγαλύτερη κρίση της χώρας μας μετά την μεταπολίτευση...

Χαίρετε...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

re sy del ti xrwma einai sto profile. skata to kanes