18 Αυγ 2009

Ακου να δεις...

Μία καινούργια στήλη εγκανιάζουμε σήμερα στο ιστολόγιό μας με τον τίτλο "Άκου να δεις". Πρόκειται για παράξενες ειδήσεις ανά τον κόσμο, που μου κινούν το ενδιαφέρον. Άλλες φορές αστείες, άλλες φορές σοκαριστηκές και άλλες φορές "μυστηριακές"...
Εύχομαι να την αγαπήσεται...

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Ένας μαθητής από τη Μαλαισία αναγκάστηκε να καπνίσει 42 τσιγάρα, όταν η διεύθυνση του σχολείου ανακάλυψε μέσα στο φοριαμό του ένα τσιγάρο και έναν αναπτήρα. Ο 16χρονος Μοχάμαντ Αλιφ Αριφίν, δήλωσε ότι δεν γνώριζε πώς βρέθηκε το τσιγάρο στα πράγματά του, αλλά ο (πανέξυπνος...) διευθυντής του σχολείου και ο eπιστάτης του κοιτώνα επέλεξε να τον τιμωρήσει μπροστά στους συμμαθητές και τους καθηγητές του."Κράτησε περισσότερο από δύο ώρες. Αναγκάστηκα να καπνίζω τέσσερα τσιγάρα μαζί μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 42 τσιγάρων", δήλωσε ο Μοχάμαντ Αλιφ στην εφημερίδα New Straits Times". H διεύθυνση του σχολείου τον έστειλε ακολούθως σπίτι του ενημερώνοντας τους κηδεμόνες του ότι είναι αδιάθετος.Η θεία του μαθητή δήλωσε ότι ο ανιψιός της έβηχε συνεχώς. "Μετά από δύο ημέρες παρατήρησα ότι τα χείλη του ήταν πρησμένα και τον ανάγκασα να μου πει τι συνέβη. Δεν μπορούσε να φάει επί πέντε ημέρες". Ο θείος του παιδιού μήνυσε τον διευθυντή του σχολείου.

2.Δικαιωματικά του ανήκει ο τίτλος του πιο ανόητου ληστή στην ιστορία.
Ο άνδρας από την πόλη Christchurch, της Νέας Ζηλανδίας, διέπραξε ληστεία σε δισκοπωλείο, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα έδινε απλόχερα την προσωπική του κάρτα στον υπάλληλο του καταστήματος, προκειμένου ο τελευταίος να του παραγγείλει ένα άλμπουμ των Pink Floyd.
Ο υπάλληλος σάστισε, όταν λίγα λεπτά αργότερα ο δράστης του ζητούσε τις εισπράξεις της ημέρας.Τελικά αφού πήρε τα χρήματα διέφυγε, αλλά όπως φαίνεται δεν θα προλάβει να τα χαρεί, διότι και η κάρτα, αλλά και οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος, αποτελούν αδιαμφισβήτητα στοιχεία, τόσο για την ενοχή του, όσο και για την ανοησία του.

3.Θα μπορούσε ποτέ μια νουβέλα να γίνει πραγματικότητα 14 χρόνια μετά τη συγγραφή της; Τι σκεπτόταν ο Morgan Robertson όταν δακτυλογραφούσε το Futility ή αλλιώς Ματαιότητα;
Ο Robertson στο βιβλίο του αναφερόταν σε ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο πραγματοποιούσε το παρθενικό του ταξίδι στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό γύρω στα μέσα Απριλίου. Ένας λάθος όμως χειρισμός ήταν αρκετός ώστε να συγκρουστεί το πλοίο με ένα τεράστιο παγόβουνο. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Το πλοίο, πάνω στο οποίο είχαν επιβιβαστεί περισσότεροι από 2.500 χιλιάδες άνθρωποι, πλήρωμα και επιβάτες, παρέσυρε μαζί του στον βυθό 1.500 ψυχές. Οι ιθύνοντες, όχι μόνο παρέβλεψαν τις πολυάριθμες προειδοποιήσεις για την ύπαρξη παγόβουνων, αλλά ήταν απόλυτα σίγουροι για το αβύθιστο του πλοίου που το εξόπλισαν μόνο με 24 λέμβους.. Το κρουαζιερόπλοιο ονομαζόταν Τιτάνας και είχε το ίδιο μέγεθος με το γνωστό σε όλους μας Τιτανικό!
Το έργο αυτό δημοσιεύτηκε το 1898, δηλαδή 14 χρόνια νωρίτερα από το γνωστό σε όλους μας ολέθριο συμβάν. Αυτή είναι μία από τις τραγικότερες συμπτώσεις στην ιστορία.

4.Ανυπόφορη ήταν η κατάσταση που αντιμετώπιζε στο σπίτι του τον τελευταίο καιρό ένας Κινέζος οδηγός φορτηγών, αφού η διαρκής γκρίνια της γυναίκας του τον είχε «τρελάνει». Έτσι, όταν το ζευγάρι βρέθηκε να ταξιδεύει σε ferry boat στον ποταμό Yangtze και η σύζυγός του Zhou δεν τον άφηνε σε ησυχία με την γκρίνια της, το ποτήρι ξεχείλισε για εκείνον.Οι επιβάτες τον είδαν να τρέχει στο κατάστρωμα με τα χέρια στα αυτιά του και να φωνάζει «Δεν το αντέχω άλλο»!Τον πλησίασαν να δουν τι συμβαίνει και σε λίγα δευτερόλεπτα έφτασε και η γυναίκα του, η οποία άρχισε πάλι να του φωνάζει και να συνεχίζει να γκρινιάζει.
Αυτό ήταν. Ο Zhou ξεστόμισε αγανακτισμένος «Δεν μπορώ άλλο, θέλω ένα διάλλειμμα» και πήδηξε στο ποτάμι!
Είχε νυχτώσει και παρά τις προσπάθειες των υπευθύνων του πλοίου να τον εντοπίζουν στα νερά χρησιμοποιώντας φακούς και προβολείς δεν υπήρχε κανένα ίχνος του Zhou.

Όλοι πίστεψαν ότι πέθανε, αλλά λίγες ώρες αργότερα ο Zhou κατάφερε να φτάσει στην όχθη του ποταμού, αφού αναγκάστηκε να κολυμπήσει για περίπου δύο χιλιόμετρα.Η αστυνομία τον εντόπισε και το ζευγάρι ξαναβρέθηκε το επόμενο πρωί στο αστυνομικό τμήμα, όπου η γκρινιάρα σύζυγος υποσχέθηκε να σταματήσει να του γκρινιάζει τόσο πολύ.


Αυτά για να μην σας κουράσω τόσο απότομα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...malakies...next!