26 Νοε 2009

Γιγαντιαία...απάτη;

Χαιρετώ σας,

Με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση του φίλου Wish, περί εξελικτικής θεωρίας, Δαρβινιστών, Νεφελίμ κτλ σας παραθέτω, την πιθανή αλήθεια σε ότι αφορά τουλάχιστον το θέμα των γιγαντιαίων σκελετών, οι οποίοι όπως φαίνεται ποτέ δεν έχουν βρεθεί...

Η κρίση και τα συμπεράσματα δικά σας...

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ακόμα και σήμερα, 5 χρόνια μετά την πρώτη αναφορά για την εύρεση σκελετών γιγάντων, υπάρχουν ακόμα αναφορές και γίνονται συζητήσεις γύρω από την γνησιότητα τους ή μη.
Ένα θέμα, που είχε δοθεί ξεκάθαρη απάντηση πριν από 5 χρόνια, εξακολουθεί να φιγουράρει στα site που ασχολούνται με σενάρια συνωμοσίας και συγκάλυψης και όχι μόνο, τροφοδοτώντας με "νέα στοιχεία" μια καλοστημένη απάτη.

Όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν μια φωτογραφία ενός γιγαντιαίου σκελετού, ο οποίος φαίνεται να ξεθάβεται από μια αρχαιολογική ομάδα, άρχισε να κυκλοφορεί στο ίντερνετ.
Συνοδεύθηκε από ένα κείμενο που περιέγραφε πώς αυτός ο σκελετός ήταν στη Σαουδική Αραβία:

"Η πρόσφατη δραστηριότητα αναζήτησης φυσικού αερίου στη νοτιοανατολική περιοχή της αραβικής ερήμου, αποκάλυψε τα σκελετικά υπολείμματα ανθρώπου γιγαντιαίου μεγέθους. Αυτή η περιοχή της αραβικής ερήμου ονομάζεται στα Αραβικά rab-Ul-Khalee. Η ανακάλυψη έγινε από την ομάδα εξερεύνησης Aramco. Σύμφωνα με την θρησκεία, ο θεός δημιούργησε αυτούς τους γίγαντες τόσο ψηλούς, μεγάλους και δυνατούς, που θα μπορούσαν να ξεριζώσουν με ευκολία ένα δέντρο...
Ο στρατός έχει ασφαλίσει ολόκληρη την περιοχή και κανένας δεν έχει την άδεια να μπει εκτός από το προσωπικό της ARAMCO. Υπάρχει πλήρη μυστικότητα, αλλά ένα στρατιωτικό ελικόπτερο πήρε μερικές φωτογραφίες της περιοχής την ώρα που πετούσε και μια από αυτές διέρρευσε στο διαδίκτυο".
Τον Απριλίο του 2004 η εικόνα και οι λεπτομέρειες από την ιστορία αναφέρθηκαν ως γεγονός από εφημερίδα του Μπανγκλαντές καθώς επίσης και από διάφορες εφημερίδες στην Ινδία, κάνοντας έτσι την ιστορία αξιόπιστη.
Στην πραγματικότητα, η εικόνα δημιουργήθηκε το 2002 από τον "IronKite," ένα μέλος του site Worth1000.com που την είχε υποβάλει για την συμμετοχή του σε έναν διαγωνισμό φωτογραφιών με θέμα αρχαιολογικές ανωμαλίες.
Οι κανόνες του διαγωνισμού ήταν να δημιουργήσουν οι διαγωνιζόμενοι μια αρχαιολογική εξαπάτηση… παρουσιάζοντας μια φωτογραφία από μια αρχαιολογική ανακάλυψη που να φαίνεται πραγματική.
Η αρχική πηγή της εικόνας ήταν μια αεροφωτογραφία ενός μαστόδοντα που βρέθηκε έξω από το Hyde Park, στη Νέα Υόρκη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κορνέλ.



Οι υποστηριχτές της θεωρίας των γιγάντων όμως, δεν κατέθεσαν τα όπλα τόσο εύκολα και υποστήριξαν, ότι η φωτογραφία που παρουσιάστηκε σαν αληθινή, είναι πλαστή και δημιουργήθηκε για να συγκαλύψει το γεγονός.
Βασικό τους επιχείρημα, ήταν η σκιά από έναν πάσσαλο που φαίνονται στην φωτογραφία και έχει διαφορετική κατεύθυνση από τους υπόλοιπους. Κάτι που φυσικά δεν μπορεί να γίνει με το φως του ήλιου.Παρόλα αυτά όμως, ενώ για τον γιγάντιο σκελετό, υπάρχει μόνο η παραπάνω φωτογραφία, για τον μαστόδοντα, υπάρχει πληθώρα φωτογραφικού υλικού αλλά και βίντεο.
Μια παραλλαγή της εξαπάτησης είδε το φως το 2007, όταν παρουσιάστηκαν άλλες 3 φωτογραφίες γιγαντιαίων ανθρώπινων σκελετών. Όπως καταλάβατε, και αυτές οι φωτογραφίες προήλθαν από το site Worth1000.
Τελικά με λίγο photoshop και λίγη "σάλτσα" μπορείς να πασάρεις για πραγματικό οτιδήποτε εκμεταλλευόμενος το ίντερνετ και τους καλοθελητές που θα διαδώσουν για λογαριασμό σου την μεγαλύτερη "ανακάλυψη" του Αιώνα.
(Πηγή: www.psaxtiria.com)

Η παραπάνω ιστορία σχετικά με τους σκελετούς μου φάνηκε αληθοφανής και γι' αυτό την ανέρτησα, καθώς θυμίζει λίγο εκείνη με την ανακάλυψη του σκελετού ενός κενταύρου, όπου τελικά ήταν ανθρώπινο κατασκέυασμα.
Βέβαια, το εξελικτικό κενό που αναφέρει ο wish φυσικά και υπάρχει και προκαλεί όντως εντύπωση, αλλά για να φτάσεις σε κάποιο συμπέρασμα, ίσως τελικά να πρέπει να αποδεχθείς πράγματα, που ακομα τουλάχιστον ο δικός μου νους δεν μπορεί να δεχθεί ως αυταπόδεικτα...

Χαίρετε...

2 σχόλια:

Σιγαλας Μακαριος είπε...

φίλτατε del εγώ απλά θα σου δώσω το εναυσμα να ψάξεις για τους γιγάντιους σκελετούς που έχουν βρεθεί ανα τον κόσμο αρχίζοντας απο την Ελλάδα και τους ομαδικούς τάφους στην περιοχή της ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Έχω αξιοπιστη πηγή και όχι απο βιβλίο που ηταν μάρτυρας στην εκταφή τετοιου σκελετού. Αν θες επισης μπορεις να βρεις εργατες που συμμετείχαν στην κατασκευη του μετρο και να τους ρωτησεις τι είδαν τα ματακια τους. Στη Σαμο δεν ησουν στρατό? Κατι εχει βρεθεί και εκεί. Εγώ απλά σου δίνω κατευθύνσεις, δε θέλω να σε πείσω για τιποτα και ξέρεις οτι δεν δέχομαι τις θεωρίες συνομωσιας έτσι για να τις δεκτώ αλλά μετά απο αρκετό ψάξιμο. Αν θυμάμαι καλά εγώ σου είχα πει για το σκελετό κενταυρου και την απάτη που πρόβαλε ο Λιακό στην εκπομπή του...
Οι αρχαιες πηγές ακόμα και οταν προκειτε για μυθιστορία κρύβουν πολλές ιστορικές αλήθειες. Καποια στιγμή είχα αναρτησει κάποια πράγματα για το Γολιαθ και την καταγωγή του. Γενετικά Υπολείματα ανθρωπων -γιγάντων υπαρχουν και σημερα σε κλειστες "πρωτογονες κοινωνιες, ψάξε το λίγο και αυτό, προς Αφρική μεριά...

Del είπε...

Δεν ξέρω φίλε wish πόσο μακριά μπορεί να φτάνει τούτη η ιστορία και δεν νομίζω πως πέρα από την επιτόπια έρευνα τελικά, τα βιβλία και οι φωτογραφίες είναι αξιόπιστες...

Το μόνο που έχω να πω και να συμφωνήσω ολοκληρωτικά μαζί σου είναι πως όλοι οι μύθοι μέσα τους κρύβουν ιστορικές αλήθειες.

Το θέμα είναι πόσο αυτές έχουν...γιγαντωθεί με το πέρασμα των χρόνων!
Χαίρετε...

Υ.Γ Πράγματι πρώτη φορά ακούω ότι έχουν υπάρξει αναφορές για τέτοιους σκελετούς στην Ελλάδα. Θα ψάξω και θα σου πω...