21 Ιουν 2010

Ατάκα κι...επιτόπου


Μια νέα σαρκαστική και κυρίως χιουμοριστική στήλη εγκαινιάζω από σήμερα στο blog, η οποία θα σχολιάζει όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, στη Σαντορίνη, στον αθλητισμό και γενικά ότι μου κάνει εντύπωση και φτάνει στ’ αυτιά μου. Η στήλη… βαφτίστηκε με το όνομα «Ατάκα κι Επιτόπου» κι ευελπιστώ πως θα μας κάνει παρέα για καιρό…

«ΑΤΑΚΑ ΚΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ»


Χαιρετώ σας,

*Ειλικρινά το πιο δύσκολο κομμάτι όταν ξεκινάει κάτι καινούργιο είναι το ερώτημα «με πιο θέμα να αρχίσω» και φυσικά η στήλη δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.
Για εξαιρέσεις θα σας συμβούλευα να ακούσετε τον Rous…

*Διεξήχθη τελικά το διήμερο των εκδηλώσεων με θέμα τη φάβα και τον ευρηματικότατο τίτλο «από τη φάβα της γριάς, στο φάβα παγωτό».
Φήμες λένε πως το επόμενο θέμα θα είναι «από το μαλλί της γριάς, στο ζουμί της γριάς»…

*Πάντως πραγματικά ήταν μία εκδήλωση, που τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τις γαστρονομικές παραδόσεις του τόπου μας, προσθέτοντας και μία μοντέρνα… πινελιά με την ιδέα του παγωτού.
Σκεφτείτε όμως να «κλέψουν» την ιδέα στη Κρήτη και να κάνουν βραδιά με κοχλιούς μπουμπουριστούς και σαλιγκάρια παγωτό…

*Στο μεταξύ, διακρίνω το τελευταίο διάστημα έναν ανηλεή αγώνα του κ. Δελλαμάνη Παναγιώτη κατά του λιμενικού ταμείου και του Γιάννη Γρατσία με σοβαρότατες καταγγελίες, για τις οποίες νομίζω πως πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να απαντήσουν.
Μέχρι στιγμής πάντως το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα είναι το «γράφεις και πονοκέφαλος του πιάνει, Δελλαμάνη – Δελλαμάνη»…

*Βέβαια αν αληθεύουν οι κατηγορίες του κ. Δελλαμάνη, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση βλέπω τους συντοπίτες μας να ξεσηκώνονται…
Απ’ τη μία θα σκέφτονται και θα οργίζονται με το Δ.Ν.Τ κι απ’ την άλλη με το Δ.Λ.Τ…

*Επιπροσθέτως, λέγεται, ακούγεται και γράφεται εντόνως πως ο Δήμαρχός μας έχει τεθεί σε αργία το τελευταίο διάστημα, δεχόμενος μάλιστα έντονη κριτική.
Κι όμως φίλοι μου «δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ», κατά της κρίσης, απλά επαναστατεί σιωπηλά…

*Οδηγούσα τις προάλλες και ο δρόμος μ’ έβγαλε να κάνω βόλτα προς το νότιο μέρος του νησιού και είπα να περάσω απ’ τον περίβολο να μυρίσω λίγο θάλασσα και τελικά είδα το νέο-ασφαλτωμένο δρόμο.
«Κάλλιο αργά – παρά ποτέ», που έγραψε και μία φίλη, η οποία… έχει και τα λέει.

*Ο «πυρετός» του μουντιάλ έχει προσβάλει άπαντες στο νησί μας και πολλοί είναι οι επιχειρηματίες, που κάνουν το σταυρό τους που έχει μπαλίτσα και βγαίνει λίγο ο κόσμος απ’ το σπίτι, έστω και για μια μπύρα…
Η μπάλα είναι το όπιο του φτωχού κι αυτό το μήνα οι έχοντες καφετέριες και μπυραρίες οι dealer του…

*Μια που μιλάμε για μουντιάλ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην Εθνική Ελλάδος, η οποία μετά την εκπληκτική εμφάνισή της κόντρα στη Νιγηρία, θα επιδιώξει να τα βγάλει πέρα απέναντι στην Αργεντινή.
Είναι σαν να βάζεις ένα τσολιά να χορέψει τανγκό με δασκάλα χορού. Γίνεται, δεν γίνεται;

*Στην Εθνική Γαλλίας πάλι τρώγονται σαν τα… κοκόρια παίκτες και προπονητής, διατηρώντας ένα άσχημο κλίμα και διαπομπεύοντας τη χώρα τους παγκοσμίως με τα καμώματά τους.
Τώρα ότι το σήμα των «τρικολόρ» είναι ένας πετεινός είναι τυχαίο; Δεν νομίζω…

Εις το επανιδείν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: