1 Ιουλ 2010

Ατάκα κι...επιτόπου ΙΙΙ


Μια μικρή ματιά στο κόσμο, μια μυρωδιά από Ελλάδα και μια…γερή δόση από Σαντορίνη συνθέτουν την νέα στήλη μας, που ασχολείται με τα αθλητικά, τα πολιτικά, τα πολιτιστικά κτλ κτλ κτλ…


Χαιρετώ σας,

*Σπίτι ή καλύτερα κάστρο αγόρασαν η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ στην Οία. Σπίτι αγόρασε λέει και ο Χατζηγιάννης στο Φηροστεφάνι, ενώ αναμένεται και η Μαντόνα να επισκεφθεί το νησί φέτος το καλοκαίρι.
Τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσε ο πατέρας μου όταν μου έλεγε πάντα πως στη γη είναι τα λεφτά… που μυαλό εγώ όμως!

*Μια που ξεκίνησα με τους… celebrities να σας πω κιόλας πως θα παντρευτούν φέτος το καλοκαίρι στο Ημεροβίγλι ο Σρόιτερ με την Αιγινίτη.
Τώρα που το ξέρετε κι εσείς τρέξτε να ραφτείτε, μην χάσουμε τα κουφέτα…

*Στο μεταξύ, την πρεμιέρα της πραγματοποίησε η φιλαρμονική της ΔΗ.Κ.Ε.Θ στο μεγάλο πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων στο Μεγαλοχώρι, όπου είχε μαζευτεί κόσμος απ’ όλο το νησί.
Η είδηση όμως μπορεί να γραφτεί και ως εξής: Η πρώτη εμφάνιση της φιλαρμονικής ήταν για τα πανηγύρια! Αλλά δεν ακούγεται και τόσο εύηχο…

*Πάντως επειδή βρέθηκα εκεί θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, τα οποία έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, δίνοντας μία τελείως διαφορετική νότα στη λιτανεία.
Τώρα αν το έγραφα πάλι αλλιώς κι έλεγα ότι έπαιζαν το τρομπόνι και το κλαρίνο καταπληκτικά, θα μπορούσα να παρεξηγηθώ. Επομένως, θα μείνω στα μπράβο…

*Όμως απορία το έχω από το πρωί γιατί ονομάζεται φιλαρμονική και όχι κάπως αλλιώς.
Με τόσα πνευστά το φυσα-ρμονική, πιο λογικό μου ακούγεται…

*Σε ότι αφορά τα προ-εκλογικά, γράφεται ότι την δημαρχική…καρέκλα αναμένεται να διεκδικήσουν οι Αργυρός – Σιγάλας, ο Ζώρζος, ο Χάλαρης, ο νυν δήμαρχος, ο νυν έπαρχος και ο Μητροπίας.
Οι μόνοι πάντως που έχουν κάτι κοινό είναι ο δήμαρχος και ο έπαρχος… Το επίθετο

*Μάλιστα, άκουσα πως ετοιμάζεται ενωτικό ψηφοδέλτιο με μπροστάρη κάποιον εξέχοντα πολίτη του νησιού, με κύρος, στο συνδυασμό του οποίου μάλιστα τον πρώτο λόγο θα έχει η νέα γενιά, με τις φρέσκιες ιδέες και την όρεξη για δουλειά.
Και μετά άκουσα τη Μαρία να μου φωνάζει να σηκωθώ για να πάω στη δουλειά…

*Επίσης, υπενθυμίζοντας το θέμα της ανακύκλωσης στο νησί ο κ. Καφούρος αναρωτήθηκε εύλογα για την τύχη των κάδων, που την «αράζουν» στο κλειστό, αλλά και για το πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης.
Μάλλον ακόμα δεν θα έχει συνειδητοποιήσει πως δυστυχώς στο νησί το μόνο που ανακυκλώνεται είναι οι…τουρίστες.

*Ακόμα, ανακοινώθηκε από την διεύθυνση περιβάλλοντος του δήμου πως σε συνεργασία με την ένωση ζωόφιλων και την κτηνίατρο κ. Βάλβη θα έρθει ειδικός πεταλωτής στη Σαντορίνη.
Μάλλον στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον σίγουροι πως με τα μέτρα που παίρνουν σίγουρα θ’ αρχίσουμε να τα τινάζουμε τα πέταλα κι εδώ…

*Τέλος, διαβάστε εισαγωγή άρθρου: «Οι τρύπες στα άδεια μάτια ενός χάλκινου αρχαίου αγάλματος. Η τρύπα για τη στερέωση ενός πελέκεως. Οι οπές ενός αυλού, αλλά και οι τρύπες από τα καρφιά στα χέρια του Χριστού, όπως αυτές απεικονίζονται στην εικόνα της Σταύρωσης και της Ανάστασης, αποτελούν τρανή απόδειξη της ποικιλίας των διαφορετικών εννοιών της λέξης «Τρύπα».
Έλα παραδεχτείτε ότι σκεφτήκαμε το ίδιο…

Εις το επανιδείν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: