13 Ιουλ 2010

Ατάκα κι...επιτόπου V


Μια μικρή ματιά στο κόσμο, μια μυρωδιά από Ελλάδα και μια…γερή δόση από Σαντορίνη συνθέτουν την νέα στήλη μας, που ασχολείται με τα αθλητικά, τα πολιτικά, τα πολιτιστικά κτλ κτλ κτλ…

Χαιρετώ σας,

*Ξεκίνησε η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων αυτές τις μέρες και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες αντιδράσεις περί προσωπικών δεδομένων, αλλά και οι πρώτες διαμαρτυρίες για την εν λόγω ιστοσελίδα.
Αλήθεια αν πάνε για πλάκα όλοι οι Έλληνες και δηλώσουν δημόσιοι υπάλληλοι θα τους φανεί παράλογος ο αριθμός ή θα αρχίζουν να αναρωτιούνται μήπως το παράκαναν με τα… ρουσφέτια;

*Στο μεταξύ, το νέο κόμμα του Κούβελη το ονομάσανε «Δημοκρατική Αριστερά», ενώ το νέο «εγχείρημα» της Ντόρας το… βαφτίσανε «Forum για την Ελλάδα».
Μα καλά φαντασία δεν έχει κανένας στο πολιτικό κόσμο; Είναι ονόματα αυτά;

*Και μια που μιλάμε για πολιτική, ας έρθουμε στα δικά μας, όπου διάβασα πως οι Ρούσσος – Χάλαρης θέλουν λέει το ψηφοδέλτιό τους να απαρτίζεται από νέους και άφθαρτους συμπολίτες μας.
Αλήθεια τι σας φταίνε οι άνθρωποι να τους μπλέξετε;

*Επίσης, πήρε το… μάτι μου πως πουλιέται ο Σκάρος έναντι του… ευτελούς ποσού των 93,750,000 ευρώ και πραγματικά απόρησα.
Με αυτά τα λεφτά αγοράζεις το ασπρονήσι, το κάνεις παραδεισένιο προορισμό και σου μένουν κιόλας…

*Τις προάλλες πάλι εξέφραζε την απορία του το blog kallistorwntas, δείχνοντας και φωτογραφικό ντοκουμέντο, γράφοντας: «Στα παλιά ορυχεία των Φηρών υπάρχουν εδώ και καιρό πολλά πάρα πολλά λάστιχα..... Ποιοί ευθύνονται; Για ποιό λόγο να είναι εκεί;».
Τώρα στ’ αλήθεια περιμένει να του απαντήσει κανείς;

*Σήμερα, διάβασα πως οι δημοτικοί υπάλληλοι θα προβούν σε τρίωρη κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο νέο ασφαλιστικό, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.
Δηλαδή αντί να πιουν καφέ στη δουλειά, θα τον πιουν όλοι μαζί σε καφετέρια;

*Όσον αφορά στ’ αθλητικά, ο Βασίλης Σπανούλης συμφώνησε τελικά με τον Ολυμπιακό, για τριετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει κάτι περισσότερο από 7 εκατομμύρια ευρώ.
Ξέρω πολλούς που θα πουλούσαν και τη… μάνα τους για λιγότερα. Εσείς;

*Παράλληλα οργίζομαι διαβάζοντας ότι «H Ελλάδα ξόδεψε 16,5 δις ευρώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, κάνοντας υπέρβαση κόστους κοντά στις 13.000%!».
Και ως συνήθως θα την πληρώσει και γι’ αυτά ο γνωστός… κανένας!

*Άσχετο, αλλά ετοιμάζεται λέει ριάλιτι για τη ζωή της Άννας Βίσσης, όπου θα συμμετέχει η ίδια και ο κόσμος θα παρακολουθεί την καθημερινότητά της.
Συνεχίζει λοιπόν να υπάρχει… κι αυτή η τηλεόραση.

*Τέλος, στη Καλαμάτα οι περιπτεράδες πρωτοτύπησαν, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης αποφάσισαν να πουλούν ένα - ένα τα τσιγάρα του.. πακέτου στην τιμή των 20 λεπτών.
Εγώ έχω να προτείνω στις καφετέριες τον… διπλό φραπέ, όπου θα σερβίρεται σε μεγαλύτερο ποτήρι και θα έχει δύο καλαμάκια.

Εις το επανιδείν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: