6 Ιουλ 2010

Ατάκα κι...επιτόπου IV


Μια μικρή ματιά στο κόσμο, μια μυρωδιά από Ελλάδα και μια…γερή δόση από Σαντορίνη συνθέτουν την νέα στήλη μας, που ασχολείται με τα αθλητικά, τα πολιτικά, τα πολιτιστικά κτλ κτλ κτλ…

Χαιρετώ σας,

*Ξεκινάω σήμερα με παγκόσμιο κύπελλο και αναρωτιέμαι τι θα λένε τώρα όσοι έτρεξαν να χαρακτηρίσουν τη φετινή διοργάνωση ως «μουντιάλ της λατινικής Αμερικής», καθώς στα ημιτελικά του θεσμού βρίσκονται τρεις ευρωπαϊκές ομάδες.
Μάλλον για κείνους η Ουρουγουάη είναι όλη η λατινική Αμερική…

*Κοιτούσα τις προάλλες στο ματς της Αργεντινής με την Γερμανία τους παίκτες που αγωνίστηκαν για τα «πάντσερ» και παρατήρησα πως οι 6 απ’ τους 14 δεν ήταν Γερμανοί, αλλά mix-Γερμανοί…
Σαν ποικιλία από λουκάνικα μοιάζει πλέον αυτή η Εθνική Γερμανίας.

*Στα δικά μας τώρα, έπιασαν τους ληστές που πέρυσι είχαν κάνει… ανάληψη κι από την Εθνική της Σαντορίνη και ο ένας λέει ήταν ο πρώην πυγμάχος Τιγκράν Ουζλιάν, ο οποίος είχε κατακτήσει την πέμπτη θέση στην ολυμπιάδα του Σύδνεϋ, για λογαριασμό της Ελλάδας…
Προς χάριν της στατιστικής αναρωτιέμαι: ο Τιγκράν καταγράφεται στους αλλοδαπούς ή στους Έλληνες κακοποιούς;

*Επίσης ο «Έλληνας» πυγμάχος είχε προσληφθεί τιμητικά (όπως γίνεται συνήθως) στη πυροσβεστική, όπου το 2003 είχε προαχθεί σε ανθυποπυραγό και το 2006 σε υποπυραγό.
Μάλλον θα ήξερε εδώ και καιρό πως θα αυξηθούν κατά μια δεκαετία τα όρια ηλικίας για να βγει σε σύνταξη και ήθελε να εξασφαλιστεί το… παλικάρι.

*Στο μεταξύ, αμελητέες έκρινε τις επιπτώσεις από το ναυάγιο του Sea Diamond στο θαλάσσιο οικοσύστημα της Σαντορίνης, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών.
Μήπως να ζητήσουμε και συγνώμη; Ε ρε δούλεμα που μας ρίχνουνε…

*Άσχετο, αλλά νομίζω πως τελευταία έχει παραγίνει το κακό στις παραλίες και στα μέρη μας. Πας να χαλαρώσεις, να ξεφύγεις λίγο απ’ τη δουλειά, ν’ αράξεις, να πιεις το καφέ σου με την εφημερίδα σου και κάθε λίγο και λιγάκι πρέπει να αρνείσαι να αγοράζεις γυαλιά, ρολόγια, φουστάνια, κινέζους για μασάζ κτλ…
Σαν να έχεις πάει ρομαντικό δείπνο με την κοπελιά σου και να έρχομαι εγώ σαν το καραγκιόζη και να σε ζαλίζω ν’ αγοράσεις ψάθες, κουβαδάκια, βατραχοπέδιλα, βρύσες για το σπίτι σου και άλλου τύπου χρήσιμα αντικείμενα…Ήμαρτον!

*Διάβασα ακόμα ότι για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται τρεις υπάλληλοι του Τελωνείου Ελευσίνας, επειδή διοχέτευαν στην αγορά λαθραία τσιγάρα που είχε κατάσχει το ΣΔΟΕ, αντί να τα καταστρέφουν ως όφειλαν, με το κέρδος τους να εκτιμάται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Εγώ δεν τους αδικώ πάντως… Απλά οι άνθρωποι προσπάθησαν να δείξουν ότι έχουν την εξυπνάδα και τη ποιότητα να γίνουν πολιτικοί.

*Όσον αφορά στις ποδοσφαιρικές μεταγραφές του καλοκαιριού «έπεσα» σε μία είδηση σήμερα, που έλεγε πως ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Βύντρα στην Ουντινέζε. Η χαρά μου όμως κράτησε για λίγο…
Τον Ματέι Βύντρα της Μπάνικ Οστράβα πήρε η ιταλική ομάδα…

*Σύμφωνα πάντως με μια έρευνα η μουρμούρα μια παντρεμένης γυναίκας διαρκεί έξι ολόκληρα 24ωρα ετησίως ή για να το πω αναλυτικότερα 2,5 ώρες εβδομαδιαίως και αφορά κυρίως τις δουλειές του σπιτιού, το ποτό ή απλά χρησιμοποιείται ως μέτρο πίεσης.
Και μετά μας τη… λένε επειδή βλέπουμε «λίγη» μπάλα!

*Τέλος, με ομόφωνη απόφαση των Αιρετών Επάρχων όλης της χώρας τιμήθηκε στο τελευταίο συνέδριο που έγινε στη Νάξο, ο Νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας.
Θα είχε πλάκα πάντως να τραγουδούσαν όλοι οι έπαρχοι μαζί «Δημήτρη μας, Δημήτρη μας, μας κλείσανε το… σπίτι μας».

Εις το επανιδείν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: