10 Σεπ 2009

Αληθεύει ότι...

Χαιρετώ σας,

Την παρακάτω ιστορία την μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη, καθώς δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, αλλά σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί συνέβει το εξής:

Κάποιοι αλλοδαποί, κατά τη διάρκεια που διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας Καμάρι - Καρτεράδος στο γήπεδο του Καμαρίου, προσπάθησαν με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες να αγοράσουν από ένα μαγαζί ρούχα ή παπούτσια.
Η κυρία που δούλευε εκεί τους είπε πως δεν γίνεται η συναλλαγή, καθώς μάλλον οι κάρτες ήταν ακυρωμένες ή εκείνη κατάλαβε περί τίνος πρόκειται και έφυγαν.
Κατά τη διάρκεια λοιπόν του αγώνα που προαναφέραμε οι εν λόγω αλλοδαποί πέρασαν από το γήπεδο επιβιβασμένοι σε ένα μηχανάκι. Η κυρία που μετά το περιστατικό βρισκόταν εκεί τους αναγνώρισε και με τη βοήθεια κάποιων συγχωριανών της τους ακινητοποίησαν (ο τρόπος ήταν λίγο βίαιος τολμώ να πω). Έπειτα κάποιος αστυνομικός που βρισκόταν εκεί (δεν αναφέρω ονόματα) κάλεσε να έρθει ένα περιπολικό να τους... μαζέψει.
Οι αστυνομικοί κατεύθασαν να παραλάβουν τους ληστές αλλά εδώ έρχεται να προστεθεί το κωμικό-τραγικό κομμάτι της ιστορίας.

Ήρθαν να τους συλλάβουν χωρίς να κρατούν χειροπέδες.


Φυσικά και μπόρεσαν να τους βάλουν στο περιπολικό. Αλλά σκέφτείται λίγο αν εκείνοι αντιδρούσαν περισσότερο ή ήταν διαφορετικού τύπου εγκληματίες, τι θα συνέβαινε χωρίς να τους έχουν περαστεί χειροπέδες...

Δεν θα συνεχίσω άλλο, καθώς δεν θέλω μία ιστορία, η οποία μάλιστα μου μεταφέρθηκε, να γίνει ένα δριμύ κατηγορώ προς το ΑΤ Θήρας, το οποίο αν μη τι άλλο σε αρκετές περιπτώσεις φέτος έχει δράσει άμεσα και με επιτυχία.
Απλά είναι μία επισήμανση - παρατήρηση διότι καλό θα είναι τώρα που ο κόσμος είναι λίγο αναστωμένος μετά τα περιστατικά με τις ληστείες, η αστυνομία να δείχνει ένα πρόσωπο που να καθυσηχάζει τους πολίτες και όχι το αντίστροφο.

Χαίρετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: