14 Σεπ 2009

Ντροπή για τα παρ-ΑΛΟΓΑ...

Χαιρετώ σας,

Πράγματι σήμερα υπήρξαν πολλοί λόγοι να με εκνευρίσουν, μα θεωρώ πως η είδηση που ήρθε στ' αυτιά μου κατάφερε να μ' εξοργίσει περισσότερο απ' οτιδήποτε.

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε σήμερα είναι του Σταυρού. Ημέρα γιορτής για το νησί μας και την ορθοδοξία γενικότερα.
Μάλιστα, σήμερα στον παραλιακό δρόμο της περίσσας είχε διοργανωθεί επίδειξη με άλογα, χάρην της εορτής.
Ωστόσο, κάποιοι ακόμα σε αυτό το νησί δείχνουν να μην καταλαβαίνουν πως έχουμε ξεφύγει από την πρωτόγονη εποχή και έχουμε περάσει στον πολίτισμο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες λοιπόν, κατά την επίδειξη κι ενώ κόσμος υπήρχε δεξιά και αριστερά του δρόμου για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, ένας αναβάτης χτυπούσε στο πρόσωπο ένα άλογο για να εκτελέσει τις εντολές του. Κάποια στιγμή λοιπόν το άλογο προσπάθησε να αποφύγει το καμουτσίκι με αποτέλεσμα να σπρώξει έναν ηλικιωμένο, ο οποίος έπεσε πάνω σε κάτι ξύλα ή σιδεριές με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.
Όμως, το ακόμα χειρότερο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι πως την επίδειξη, αλλά και την ανάρμοστη συμπεριφόρα των αναβατών που χτυπούσαν στο πρόσωπο τα συμπαθέστατα τετράποδα, παρακολουθούσαν επίσης και τουρίστες. Επισκέπτες από το εξωτερικό που δίχως να πιστεύουν στα μάτια τους διαμαρτύρονταν έντονα και αποδοκίμαζαν, δείχνοντας τον οίκτο και τη συμπόνια τους στα άλογα.

Δεν θα σχολιάσω τούτη την είδηση.
Το μόνο που θα πω είναι ντροπή σας για τη συμπεριφορά σας και για την εικόνα που δίνουμε στους τουρίστες...

Χαίρετε...

1 σχόλιο:

BaRoN είπε...

Έλεος απλά. Το μονο που μου ρχεται στο μυαλο ειναι ενα ανεκδοτο..

"KA BRE NO FERMA TH MOYRIA MANTAM"