10 Σεπ 2009

Δεν βρέχει...Σας Φτύνουν

Χαιρετώ σας,

Το θέμα της παιδικής χαράς του Πύργου που προέκυψε τις τελευταίες μέρες στο χώρο των blogs μ' έκανε να δω κάποια πράγματα αλλιώς, μα κυρίως να μου γεννηθούν κάποιες απορίες και κάποιες διαπιστώσεις, οι οποίες με γέμισαν τόσο θυμό, όσο κι ένα αίσθημα κοροϊδίας.

Αποφασίσαμε λοιπόν με τα παιδιά που δουλεύουμε παρέα να βάλουμε το... τεράστιο ποσό των δέκα ευρώ έκαστος, ν' αγοράζουμε λίγη μπογιά και λίγα πινέλα και να πάμε να βάψουμε την παιδική χαρά του Πύργου. Χαλάσαμε ελάχιστο χρόνο σε σχέση με τους μήνες που υφίσταται σε αυτό το χάλι ο παιδότοπος κι αισθανθήκαμε υπέροχα νοιώθοντας ότι προσφέρουμε για τον τόπο μας.

Ωστόσο, είμαι πολύ εκνευρισμένος με όλους αυτούς τους δήθεν προέδρους και τους δήθεν σωτήρες του νησιού μας. Είδα μία φωτογραφία με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου του Πύργου, ο οποίος μάλιστα είναι κι εκπληκτικός άνθρωπος, μ' ένα πλακάτ, που έγραφε διαμαρτύρομαι.
Τι λες ρε παιδάκι μου;
Τέτοιος αγώνας;
Τέτοιο πάθος;
Η κίνηση ήταν σωστή, απλά έπρεπε βλέποντας πως δεν τυχαίνει ανταπόκρισης από κανέναν να κινηθεί διαφορετικά και να μην αφήσει το θέμα εκεί.

Επίσης, αναρωτιέμαι για τον κύριο Ζώρζο.
Αν θυμάμαι καλά κατάγεται από τον Πύργο. Χωρίς να είμαι σίγουρος λοιπόν θεωρώ παράλογο να μην γνώριζε ένα πρόβλημα του...χωριού του. Και αν γνώριζε προτίμησε να το πάει στο Δημοτικό συμβούλιο και να κατηγορήσει τη τωρινή ηγεσία ή απλά αποφάσισε πως δεν είναι μείζον σημασίας;

Επίσης αναρωτιέμαι. Ο Πύργος δεν έχει πολιτιστικό σύλλογο;
Νομίζω έχει. Αλλά και αυτός μάλλον για να φτιάξει την παιδική χαρά, πρέπει πιθανότατα να υπάρχει και μια συνεστίαση με φαγοπότι.

Κι εδώ θέλω να αναφερθώ σε όλους τους πολιτιστικούς ή οποιασδήποτε μορφής συλλόγους του νησιού μας, που ξέρουν πάρα πολλούς τρόπους να βγάζουν ή καλύτερα να ζητάνε λεφτά, όταν πρόκειται για πανηγύρια και ταξιδάκια. Όμως, στα σημαντικά θέματα, όπου πρέπει να βάλουν το χέρι στη τσέπη ή πρέπει να δαπανήσουν λιγοστές ώρες για ν' ασχοληθούν με προβλήματα του χωριού τους ξέρουν πολύ εύκολα να παραπέμπουν στο Δήμο, καθώς δεν είναι αυτή η αρμοδιότητά τους.

Ντροπή σας κύριοι...

Ντροπή σας να αφήνεται προβλήματα άλυτα, τσιγκουνευόμενοι λίγα χρήματα και λιγο χρόνο.
Ντροπή σας να σκέφτεστε και να ασχολείστε επιλεκτικά με τα θέματα του χωριού σας.
Ντροπής σας να θυμάστε το χωριό σας μόνο όταν είναι να πάρετε λεφτά.

Άλλα να θυμάστε κύριοι, πως η ανθρωπιά φαίνεται στις πράξεις και πως ο λαός πλέον έχει ξυπνήσει κι έμαθε επιτέλους να βλέπει και να κρίνει.

Θα σταματήσω εδώ διότι εκνευρίζομαι απεριόριστα όταν σκέφτομαι τους όποιους καρεκλοκένταυρους και τη νοοτροπία τους και φοβάμαι πως θα γράψω τίποτα πολύ βαρύ...

Η φωτογραφία αφιερωμένη σ' εκείνους...



Χαίρετε...

7 σχόλια:

thira-mata είπε...

¨Έχεις απόλυτο δίκιο για όλα όσα λες .Το σίγουρο είναι πως αν μιλήσεις με όλους αυτούς τους προέδρους , κοινοτάρχες την εξής απάντηση θα πάρεις .΄΄ από τότε που εφαρμόστηκε ο Καποδίστριας , μας δέσανε τα χέρια ΄΄. τρέχα γύρευε δηλαδή .Και εμείς τα έχουμε με τα προαναφερόμενα πρόσωπα , αλλά φυσικά και με τον δήμο . Και αν όλοι εμείς που αφιερώνουμε λίγο χρόνο και ασχολούμαστε με τα blogs μας , βγούμε έξω , στις υπόλοιπες κοινότητες , ξέρεις τι θα δουν τα μάτια μας ?Ίσως χειρότερα από αυτά που αντικρίσαμε στο Πύργο . Και να σου αναφέρουμε και κάτι το οποίο (μαζί φυσικά με αυτά που έγραψες ) μας έχει εκνευρίσει κι εμάς . Τα νέα της Σαντορίνης είναι μια ιστοσελίδα , η οποία αναφέρεται διαχρονικά σε αρκετά θέματα και στελεχώνετε (αν μπορούμε να το πούμε )και από δημοσιογράφο.Και όχι μόνο αυτοί , αλλά και άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες (με ταμπέλα δμοσιογράφου) .Στείλαμε (τότε που πρωτοαναφερθήκαμε )σε όλους αυτούς e-mail , αλλά δεν ασχολήθηκαν καθόλου .Αντιθέτως , τα περισσότερα τοπικά blogs κινητοποιήθηκαν αμέσως .Ούτε μετά απο τις ενέργειες που κάνατε , θα ασχοληθούν .
Βλέπεις , όλοι αυτοί οι δημοσιογρα-φιάδες (ή -φιέδες) θα έρχονταν σε κόντρα με ορισμένους . Τέλος πάντων .
Καλά τα λέμε εμείς αλλά η πίκρα μένει .¨Ότι μπορούμε λοιπόν καλύτερο να κάνουμε , θα το κάνουμε .
Καλό σου μεσημέρι .

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Το προβλημα ειναι συλλογικο αλλά κυρίως είναι ΑΤΟΜΙΚΟ και συνειδησιακο.
Δε φταινε οι κοινοταρχες, δεν φταινε οι Δημαρχοι, δε φταινε οι Επαρχοι, δεν φταινε οι Περιφερειαρχες, δεν φταινε οι Βουλευτες, δε φταινε οι Υπουργοι, δεν φταινε τα κομματα, δε φταινε οι Πρωθυπουργοί. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ που ενω τους ξερουμε ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ.ΟΛΟΥΣ,,,,

Θηραιος ο Αιρετικος Αυτοχθων είπε...

διαφωνω φιλε del οτι ο κοσμος εχει Ξυπνήσει. Κοιματε και με τα τσαρουχια μαλιστα. Δε θα τους ανακυκλωνε στη εξουσια ουτε θα χειραγωγουνταν απο τα ρουσφετια. Εγω ομως τα χω περισσοτερο με τους εργολαβους της ηθικης και της αναπτυξης του νησιου που το μονο που κανουν ειναι να κραζουν ασυστολα. Αρκει να μη θιγεται η τσεπη τους. Αυτοι κυριως ειναι επιχειρηματιες που τα βαζουν με το Δημο, ενω εκεινοι αυτο που κανουν ειναι μονο να κοιτουν την τσεπη τους, να εξαφανιζονται για κανα τετραμηνο το χειμωνα και να ερχονται παλι για να τα αρπαξουν οταν ανοιγει η σεζον, για να κραξουν παλι. Σας βαρεθηκαμε ολους, γιατι τα τζιμανια του Δημου τα ξερουμε, ας το δουμε και λιγο ατομικα και ας την πουμε και σε εκεινους που κραζουν ενω αποποιουνται καθε ευθυνη και δραση. Καλα τα ειπατε παιδια. Η λοβοτομη παθητικης αντιμετωπισης των παντων εχει δυστυχως γινει.
Μπραβο ξανα στα θΗΡΑΜΑΤΑ που το ανεδειξαν και μπραβο στα παιδια της ΔΗΚΕΘ για το εργο τους. Ολοι μαζι ας υποστηριξουμε αυτες τις ατομικες ενεργειες απο οπου προερχονται. wish και del σας παρακολουθουμε στη ΔΗΚΕΘ, σας ξερουμε προσωπικα, συνεχιστε ετσι,ξερουμε οτι θα το κανετε, αξιζει...

ΥΓ φιλοι στα θηραματα πειτε το και στον Πρασο ισως αυτος να το αναφερει, τα παιδια παντως δε νομιζω να το εστειλαν πουθενα. Παρεπιπτοντως wish kai del προσεχτε επειδη γραφετε επωνυμα μην παρεξηγηθειτε...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

μη φοβασαι φιλε αιρετικε δεν γραψαμε κατι καkο, την γνωμη μας ειπαμε. Αλλωστε οποιος εχει προβλημα εδω ειμαστε να το συζητησουμε. Επειδη ειμαστε στη ΔΗΚΕΘ?τι σημαινει αυτο οτι δεν εχουμε αποψη? Χεστηκαμε φιλε και για τις θεσεις και για ολα. Υπηρετες της συνειδησης μας ειμαστε.

Παντως φιλοι στα Θηραματα οντως αν δε το εχετε στειλει πειτε το και στον Πρασο, εκεινος νομιζω θα το πει, αναδεικνυει κοινωνικα θεματα, εγω προσωπικα τον εκτιμω.εμεις δε το στειλαμε πουθενα....Υ.Γ Θα βγω με ενα πλακατ στο δρομο για τη διασωση των επιχειρηματιων (που παντα κραζουν αλλα απο πραξεις μηδεν) της Σαντορινης απο την οικονομικη κριση. Λες να με ακουσει κανεις?

Del είπε...

Ο κόσμος έχει ξυπνήσει, αλλά το πρόβλημα είναι ότι βαριέται.
Ότι ενώ άνοιξε τα μάτια του, δεν σηκώνεται από τη ζεστασιά της βόλεψής του.
Και το λυπηρό είναι πως μικροί - μεγάλοι οδηγούνται στο γκρεμό, αλλά λόγω της οκνηρίας τους, θα πέσουν και θα γκρεμοτσακιστούν...

Και το χειρότερο, ξέρουν ότι μπορούν να το αποτρέψουν, αλλά αρνούνται ή εθελοτυφλούν να δράσουν.

Χαίρετε...

BaRoN είπε...

Απλές λύσεις χρειάζονται.. Ουτε οργανωσεις, ουτε επιτροπες, ουτε συλλογοι, ουτε τιποτα. Ορεξη χρειαζεται μονο! Αν ο καθενας πρόσεχε την 'αυλή του' μια χαρα θα ηταν ολα. Και στην τελική γιατι να μην κουνηθουμε λιγο και απο μόνοι μας? γιατι να μην παρουμε ενα πινελακι και καθε σαβ/κο να μην βαφουμε και απο μια παιδικη χαρά?? εστω ενα παγκακι.
Εμεις ετσι και αλλιως θα τα χαρουμε. Γιατι να μην τα φροντισουμε και να μην προσπαθησουμε να διατηρησουμε καθαρα και αγνα καποια πραγματα?

Σιγαλας Μακαριος είπε...

συμφωνω με τον baron. Αυτο που λες del ειναι ακομα χειροτερο...εχουν ξυπνησει και ειναι βολεμενοι στον μικροκοσμο τους. Δεν υπαρχει καμια δικαιολογια φιλε μου. Παντως εγω συνεχιζω να πιστευω οτι ο πολυς κοσμος κοιμαται και χειραγωγειται. Δες μια προεκλογικη ομιλια και θα καταλαβεις. νεοι ανθρωποι που θλιβομαι να τους βλεπω να φωναζουν και να φανατιζονται με το ψεμα.