15 Οκτ 2009

Μην πυροβολείτε τον...Αθλητισμό

Χαιρετώ σας,
Παίρνω την... πάσα από τον φίλο μου τον Phantom_Pad και αναφέρω επιγραμματικά κάποια στοιχεία που παραθέτει, όσον αφορά στη λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1.Το τέλος χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου ορίζετε σε 6 ευρώ για τα οργανωμένα σωματεία, μόνο για τις προπονήσεις και όχι για τους επίσημους αγώνες. (Εκεί η ταρίφα ανέρχεται στο 35% επί των εισητηρίων). (Το μέτρο ισχύει απο 01 Νοεμβρίου 2009).

2.Το τέλος χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου ορίζετε σε 20 ευρώ (είκοσι ευρώ) ανά ώρα για ομάδες ιδιωτών. Οι ομάδες ιδιωτών θα μπορούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων μόνο με την παρουσία ιατρού.


Καταρχήν θα τονίσω πως δεν έχω διαβάσει ο ίδιος την εν λόγω ανακοίνωση, μήτε την έχω βρει στο ΦΕΚ.
Λέει λοιπόν, ο Phantom_Pad πως είναι ανορθόγραφη και πράγματι είναι αστείο μα και λυπηρό να υπάρχει άνθρωπος που συντάσσει επίσημα έγγραφα, γράφοντας το έξι, «εξη». Έχει κι άλλα τέτοια σημειώνει ο φίλος μου, όμως εμένα αυτό μου έκανε εντύπωση.

Στο δια ταύτα τώρα, που έχει να κάνει με τα χρήματα.
Πολλοί είναι εκείνοι που αντιτίθενται με το να υπάρχει κάποιο συμβολικό αντίτιμο για τη λειτουργία του γηπέδου, λαϊκίζοντας και διατυμπανίζοντας τα όσα έκαναν τόσα χρόνια για να γίνει το γήπεδο, θυμίζοντας την προσφορά τους.

Εδώ λοιπόν θα διαφωνήσω καθώς θεωρώ πως δικαίως και ορθώς το Δ.Σ του κλειστού δεν δίνει δωρεάν τον χώρο.

Δεν γίνεται τα σωματεία να ζητάνε λεφτά από τα παιδιά και να τους φαίνονται πολλά τα έξι ή έξη, δεν έχει σημασία, ευρώ την ώρα. Όπως επίσης να δημιουργούν πρόβλημα οι ομάδες του νησιού για ένα τέτοιο ευτελές ποσό. Υπάρχουν και λειτουργικά έξοδα που πρέπει να καλυφθούν, ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Επίσης, δεν μπορεί να φαίνονται πολλά τα 20 ευρώ (δηλαδή 2 ευρώ το άτομο) όταν θέλει κάποιος ιδιώτης να αθληθεί. Εκτός κι αν ξεχνάμε πως για να παίξουμε ποδόσφαιρο πρέπει να δίνουμε 6 ευρώ (τουλάχιστον) το άτομο στο 5χ5.

Πάντως μπορούμε ν’ αφήσουμε δωρεάν το γήπεδο στη νεολαία της Σαντορίνης και σε όλους τους μαθητές κι ας πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι. Εκτός κι αν δεν κόπτεστε για τον αθλητισμό της νεολαίας αλλά για τα συμφέροντα των όποιων σωματείων ή για να υπάρχει κάτι να φωνάζουμε πάλι.

Κι ακόμα, το κλειστό πρέπει να μείνει «στολίδι» για το νησί κι αν το αφήσουμε ανεξέλεγκτο κι ελεύθερο θα το κλαίμε σε λίγα χρόνια.

Ξεκολλάτε λοιπόν και άντε καπηλευτείτε κάποιον άλλο χώρο να ξεσπάσετε τις πολιτικές σας σκοπιμότητες και τα ιδιωτικά συμφέροντα…

Ωστόσο, θα συμφωνήσω σε μέγιστο βαθμό με τον Phantom_Pad στο θέμα του γιατρού. Εμφανές όσο τίποτα ότι οι άνθρωποι ήθελαν να έχουν καλυμμένο τον…κώλο τους σε περίπτωση ατυχήματος.
Τους λέω λοιπόν τα εξής:

Κύριοι είναι ανέφικτο να πάω να παίξω μπάσκετ και να βρω γιατρό που θα κάτσει να κοιτάει μία ώρα εμένα να καυλαντίζω.

Δεν γίνεται, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…

Επίσης, επειδή τα σωματεία φέρουν την ευθύνη για τα παιδάκια, εκεί δεν τους υποχρεώνουμε να έχουν γιατρό;
Εκεί χεστήκαμε αν χτυπήσει κανείς ε;
Εκεί δεν θα…τρέχουν εμάς μετά ε;

Ας σοβαρευτούμε καλύτερα κύριοι. Διότι, είναι ολοφάνερο το…τεράστιο εμπόδιο, που βάλατε μπροστά στη θέληση μιας παρέας, που δεν ανήκει σε σωματείο να έρθει να παίξει στο παρκέ…

Τελειώνοντας, θέλω να τονίσω πως το κείμενο δεν αποτελεί κατηγορώ για κανέναν, απλά προσπαθώ κι εγώ με τον τρόπο μου να συμβάλλω στην εύρυθμη λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου, που τόσο περίμενα από παιδί να γίνει και τόσο χάρηκα όταν αυτό επιτέλους παραδόθηκε προς χρήση.

Εξάλλου, τα κακώς κείμενα και τις παραλήψεις καλό είναι να τις προφταίνουμε στην αρχή κι όχι όταν δεν θα συμμαζεύονται. Κι εφόσον οι καλές προθέσεις από το Δ.Σ του κλειστού υπάρχουν κι είναι εμφανές αυτό, ας τους βοηθήσουμε. Εξάλλου κι εκείνοι στην αρχή είναι και όπως όλοι οι άνθρωποι όλοι έχουν δικαίωμα για λάθη, αρκεί να τα καταλαβαίνουν…

Δεν αξίζει να τους «πάρουμε» το κεφάλι τόσο γρήγορα, χωρίς πρώτα να τους δώσουμε μια ευκαιρία.

Από μένα πάντως, την έχουν και περιμένω…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΓΙΝΕ?