16 Οκτ 2009

"Κλειστό Γυμναστήριο" Μέρος Β'

Χαιρετώ σας,

Επειδή λοιπόν μάλλον παρεξηγήθηκαν τα όσα έγραψα χθες, θα επιχειρήσω να τα θέσω από τη σωστή βάση, καθώς το σκεπτικό μου δεν φάνηκε να γίνεται κατανοητό.

Εξ’ αρχής ήθελα να τονίσω πως είμαι ενάντια στις «επαναστάσεις» που γίνονται με το τίποτα και για τίποτα. Προτιμώ να βγει κάποιος και να πει δεν μ’ αρέσει κάτι και προτείνω αυτό, παρά κατευθείαν να αφορίζουμε κάθε πρόταση ή να ρίχνουμε στον καιάδα τον καθένα, ο οποίος πήρε μια λανθασμένη απόφαση.

Σύμφωνοι κι εγώ περίμενα χρόνια να γίνει το κλειστό, σύμφωνοι ότι είναι δημόσιο κτίριο κι άρα ανήκει στο λαό, σύμφωνοι ότι όλοι οι πολίτες της Σαντορίνης έχουν πληρώσει για να γίνει…
Όμως, επειδή έχω μάθει να διαβάζω λίγο πιο διεξοδικά τα πράγματα θεώρησα μείζονος σημασίας, άλλες τοποθετήσεις που μοιάζουν να γίνονται απροκάλυπτα.

Κι εξηγούμαι:

Η υποχρεωτική παρουσία γιατρού σε περίπτωση που θέλω εγώ να πάω με μερικούς φίλους μου να παίξω μπάσκετ με αποτρέπει πολύ περισσότερο, από το να δώσω 2 ή 5 ή 10 ευρώ, καθώς όποιος μου πει ότι είναι εφικτό κάτι τέτοιο απλά θα με κοροϊδεύει.
Υπάρχει περίπτωση να βρεις γιατρό να έρθει να σε κοιτάει, ενώ παίζεις μπάσκετ;

Επομένως λοιπόν με έμμεσο, αλλά πολύ άκομψο τρόπο, αφήνουμε στην απ’ έξω τον ιδιώτη, που δεν έχει κολλητό του ή γνωστό στο κέντρο υγείας, ο οποίος ακόμα και να θέλει να δώσει τα 20 ευρώ που ζητάνε, χρειάζεται ολόκληρη διαδικασία. Άρα, δεν γαμ…ται και το κλειστό, θα πάει κι εκείνος για 5χ5 ή σε μια ελεύθερη μπασκέτα να αθληθεί και να ευχαριστηθεί.

Πάμε παρακάτω…

Τιμολογιακή πολιτική, λάθος δεύτερο.

6 ευρώ την ώρα στα σωματεία, 20 ευρώ στον ιδιώτη;

Το ανάποδο μπορώ να το δεχθώ, αλλά τη λογική πως ο ιδιώτης (π.χ ένα παιδί 22 χρονών) βγάζει περισσότερα χρήματα από τα σωματεία που παίρνουν χρήματα από τους συμμετέχοντες σε αυτά ή είναι επιχορηγούμενα, αδυνατώ να το δεχθώ.

Κι επειδή όπως είπα προτιμώ τις προτάσεις από τους αφορισμούς, θα πω τα εξής:

Δωρεάν το Κλειστό γυμναστήριο, σε όλους τους νέους της Σαντορίνης μέχρι κάποια ηλικία (πχ 24 χρονών). Αν πάλι είναι τόσο αναγκαίο το έσοδο από ιδιώτες, ας γίνει συμβολικό (π.χ 5 ευρώ η ώρα κτλ) για τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Δωρεάν η χρήση του κλειστού γυμναστηρίου σε όλες τις ομάδες μπάσκετ του νησιού.

Ας πληρώνουν όσα σωματεία έχουν οικονομικό όφελος ή επιχορηγούνται, αφού τα χρήματα όπως ειπώθηκε θα επιστρέφουν σε κείνα.

Πρόσληψη ενός ή δύο γιατρών, ώστε να μπορούν όλοι να πηγαίνουν να αθλούνται στο κλειστό, χωρίς "εμπόδια".

Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός και ευελπιστώ να ξεκαθάρισα με τον καλύτερο τρόπο την θέση μου.

Εύχομαι σύντομα το Δ.Σ του κλειστού να κατανοήσει το ατόπημα που διέπραξε και σύντομα να το διορθώσει.

Υ.Γ. Ας αφήσουμε και καμία ώρα να παίξει και κανένας άλλος, διότι μαθαίνω πως σχεδόν όλη η ημέρα είναι κλεισμένη από ομάδες και σωματεία.

Χαίρετε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: