7 Σεπ 2009

Πάλι...Εκλογές;

Αποφάσισε λοιπόν ο Πρωθυπουργός της χώρας μας (τρομάρα του) να υποκύψει στις απαιτήσεις του επίδοξου Πρωθυπουργού (τρομάρα του επίσης) και με τη δαμόκλειο σπάθη της οικονομικής επιτήρησης να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας, σ' ένα μήνα θα βρισκόμαστε μπροστά στο παραβάν, σκεπτόμενοι ποιος είναι ο λιγότερο άχρηστος να ψηφίσουμε ή τελικά να ρίξουμε λευκό και να καταψηφίσουμε...

Εδώ θέλω να τονίσω πως ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που είναι ενάντια στην αποχή από τις εκλογές. Οι εκλογές είναι η ύψιστη μορφή δημοκρατίας και το να μην συμμετέχουμε σε αυτή εκφράζει την αδιαφορία για τον τόπο μας. Απλά ας σκεφτούμε τους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοι μας, πρόσφατοι και μη, για να μπορούμε εμείς ελεύθερα να ψηφίζουμε. Αυτή είναι η δική μου γνώμη, αλλά ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις του. Προσωπικά δεν θα κρίνω κανέναν…

Επειδή λοιπόν τα πληκτρολόγια απανταχού της χώρας έχουν πάρει… φωτιά σχολιάζοντας τις εκλογές, τα όσα έγιναν, όσα δεν έγιναν και τα όσα θα γίνουν, αποφάσισα να απέχω ώστε να μην γίνομαι κουραστικός και απλά να σας χαρίσω μερικές φράσεις σπουδαίων ανθρώπων, που έχουν σχέση με τις εκλογές και την προεκλογική τους περίοδο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές. (Bismarck)
2. Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν την πραγματικότητα θα ήταν παράνομες. (Emma Goldman)
3. Πολιτική είναι η ευγενής τέχνη του να παίρνεις τις ψήφους των φτωχών και να κάνεις προεκλογικές εκστρατείες με τα λεφτά των πλουσίων, υποσχόμενος στους μεν ότι θα τους προστατέψεις από τους δε. (Oscar Ameringer)
4. Αν ένας πολιτικός ανακάλυπτε ότι στην περιοχή του ψηφίζουν κανίβαλοι δεν θα... είχε κανένα ενδοιασμό να τους υποσχεθεί ιεραποστόλους για δείπνο.(Henry Menken)
5. Όποιος εξαπατά έναν άνθρωπο λέγεται απατεώνας, όποιος εξαπατά έναν λαό λέγεται πολιτικός. (Ανώνυμος)
6. Η Ελλάδα μοιάζει με βιβλιοθήκη. Στα πιο ψηλά ράφια βάζουμε τα πιο άχρηστα βιβλία. (Αθ. Κανελλόπουλος)
7. Η εξουσία διαφθείρει. Αυτό είναι το τίμημα της εξουσίας. Φαίνεται όμως, πως τα οφέλη από την άσκηση της εξουσίας είναι τόσο πολλά, που κανένας δεν υπολογίζει το τίμημα.(Friedman)
8. Παρ' όλα τα παραπάνω πρέπει να ψηφίζουμε. Γιατί οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από τους καλούς πολίτες που δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν. (George Nathan)

Δεν υπάρχουν σχόλια: