10 Νοε 2009

Καρτοκινητό...φακέλωμα

Χαιρετώ σας,

Ξεκίνησε λέει από χθες η εφαρμογή του νόμου περί ταυτοποίησης των κινητών, χωρίς βέβαια κανείς από τους ιθύνοντες να λάβει υπ’ όψιν του όσα γράφονταν τόσο καιρό για «μαύρες τρύπες» και «παραθυράκια» στο εν λόγω μέτρο.

Για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν, με τον νέο νόμο (3783/2009) οι νέοι συνδρομητές καρτοκινητών τηλεφώνων θα πρέπει να γνωστοποιούν στις εταιρίες τα προσωπικά τους στοιχεία με μια υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, ενώ οι ήδη υπάρχοντες κάτοχοι καρτοκινητών τηλεφώνων υποχρεούται να δηλώσουν τα στοιχεία τους μέχρι τις 30 Ιουλίου του επόμενου έτους.

Βέβαια, όταν διαβάζεις πως οι μόνες χώρες στην Ε.Ε που εφαρμόζουν το συγκεκριμένο μέτρο είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία σε διακατέχει μία απορία μήπως όλο αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να μην μείνει κανείς χωρίς να έχει φακελωθεί σε τούτη τη χώρα.

Εκτός κι αν νομίζουν πως οι αλλοδαποί και ειδικότερα οι τρομοκράτες είναι τόσο αφελείς που ενώ καταφέρνουν να ξεφεύγουν και να ξεγλιστρούν από τα χέρια των σωμάτων ασφαλείας, θα πέσουν στην παγίδα ενός τηλεφώνου.

Κι αυτό είναι που εκνευρίζει ακόμα περισσότερο τον απλό πολίτη. Διότι δεν μπορείς να διατυμπανίζεις πως το μέτρο υλοποιείται κυρίως για την πάταξη της τρομοκρατίας και να μην έχεις σκεφτεί ή να μην έχεις συμβουλευτεί αρμόδιες υπηρεσίες για τα κενά που παρουσιάζει ο νόμος σου.

Όπως για παράδειγμα δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα i-phone ή αλλιώς τα έξυπνα κινητά, τα οποία μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο κι επομένως δίνουν τη δυνατότητα σε όποιον θελήσει να πραγματοποιεί κλήσεις μέσω skype ή άλλων παρόμοιων υπηρεσιών.

Η μεγαλύτερη όμως «μαύρη τρύπα» στην ιστορία είναι το γεγονός πως δεν έχει προβλεφθεί ή καλύτερα αποσαφηνιστεί αν όσοι εισέρχονται από το εξωτερικό στη χώρα μας θα αναγκάζονται να δηλώνουν τα στοιχεία τους για να τους παρέχετε κάλυψη δικτύου στη χώρα μας. Επομένως, δεν θα είναι δύσκολο χρησιμοποιώντας την υπηρεσία roaming στον οποιοδήποτε εγκληματία, τρομοκράτη ή τον καθένα που αποτελεί απειλή για τη χώρα να προσφεύγει σε μία τόσο απλή λύση.

Δυστυχώς αποδεικνύεται πως το μέτρο δεν είναι τόσο αντί-τρομοκρατικό, αλλά κυρίως ένας νέος τρόπος να εισπράξουν χρήματα και κυρίως να…φακελώσουν όποιον έχει ξεμείνει…

Χαίρετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: